Sikkerhedsguide

Hvad betyder alle klassifikationer egentlig, og hvad indebærer brand-, fald- og choktest som udføres på et antal skabe. Nedenfor har vi forsøgt at forklare dette lidt mere detaljeret. Men kontakt os hellere end gerne, hvis du har spørgsmål til dette.

Vi har skabe til virksomheden eller hjemmet

Med et sikkerhedsskab eller pengeskab er dine værdigenstande ekstra sikre. I din virksomhed kan det være en fordel at sikre kontanter, vigtige og fortrolige dokumenter, personfølsomme oplysninger, nøgler mv. I hjemmet skal du muligvis låse pas, smykker, arvesmykker, kontanter, billeder og andre ting, du personligt finder værdifulde. Find det rigtige skab i vores store sortiment, med sikkerhedsklassificering eller uden, med brandklassificering eller uden.

Brandsikre skabe – Brandklasser

  • 60 P – 60 minutter til papir – Skabene kan modstå en brand på 60 minutter uden den indvendige temperatur overstiger 175 grader Celsius.
  • 90 P – 90 minutter til papir – Skabene kan modstå en brand på 90 minutter uden den indvendige temperatur overstiger 175 grader Celsius.
  • 120 P – 120 minutter til papir – Skabene kan modstå en brand på 120 minutter uden den indvendige temperatur overstiger 175 grader Celsius.

Testinformation – Brand

Sensorer måler den indvendige temperatur i skabene i et specificeret tidsinterval, der er indstillet inden testen startes, den mest almindelige er 60 minutter og 120 minutter, men der flere eksempelvis  90 minutter. Når tiden begynder at tikke, må skabets indvendige temperatur ikke overstige 175 grader celsius, når man tester for kun papir / dokumenter. Det er også sædvanligt at teste indsatser til datamedier eller computerbeskyttelse, i hvilket tilfælde den interne temperatur ikke må overstige 50 grader celsius, fordi det er den maksimale temperatur, som datamedier kan modstå.

Fælles for alle testene er, at testene udføres i en ovn, der opvarmes til ca. 1000 grader Celsius, en ekstrem temperatur, der smelter skabets farve og ødelægger aluminiumsgreb og andre detaljer. Imidlertid er det sjældent at en almindelig brand kommer op på disse ekstreme temperaturer, men dette tjener som en standard for testene.

Nogle test inkluderer også en fald-test, hvilket betyder, at man opvarmer skabet, derefter lader det falde 9 meter for derefter at opvarme det igen med kravet om at indetempperaturen ikke må overskride 175 grader. Faldtesten skal symbolisere et fald fra anden sal i et familiehus, der kollapser i forbindelse med en brand.

Nedenfor beskriver vi de mest almindelige brandklassificeringer på de skabe, som vi sælger.

Kig gerne på vores skabe, som vi har under kategorien brandsikkerhed.

NT Fire 017 – Nordisk standard

NT Fire 017, som er den nordiske standard, inkluderer regelmæssige krav til produktionskontrol og omprøvning inden for fem år. Skabe kan certificeres med 60P, 90P eller 120P (P til papir) eller 60 Diskette & 120 Diskette (Diskette til datamedier). Tallene angiver det antal minutter skabet kan forhindre at den indvendige temperatur bliver for høj.  Disse test udføres af det svenske prøveudtagnings- og forskningsinstitut (SP), der også udsteder certifikater.

EN 1047-1 – Europanormen

EN 1047-1 som er Europanormen inkluderer brand- fald og choktest . Choktest betyder  at man måler den indvendige temperatur under afkølingsfasen. Der foretages også en årlig produktionskontrol och skkabene certifieres i S 60P eller S 120P (P for papir) samt S 60DIS eller S 120DIS (DIS for datamedia). Disse test kan udførres på autoriserede instituttr som findes i flera lande i Europa och certifikatet utfærdiges senere af European Security Board Systems (ECB.S)

UL – Underwriters Laboratories

UL er en amerikansk brandtest, der også kan omfatte fald- og choktest (måling af den indvendige temperatur under afkølingsfasen) hvis det kræves på forhånd. I forbindelse med dette udføres der også en produktionskontrol. Skabe er certificeret med 1H eller 2H (står for det antal timer skabet er testet i) Testning udføres for både papir- og datamedier, testene og certifikaterne udstedes af UL.

Brandadskillende & brandisolering

Brandhæmmende og brandisolerede kabinetter har lettere brandbeskyttelse, men betragtes ikke som brandsikre skabe. Brandseparerende kabinetter bruges som kemiske skabe eller lignende, hvor de opbevarer brandfarlige væsker, mens brandisolerede kabinetter ofte er et dokumentskab i lettere design, men som har varmeafvisende materiale. Dette giver dig mulighed for at have lidt mere tid, for eksempel til at fokusere på at evakuere mennesker.

Brandadskillende – (SP) Statens Provningsanstalt – SP 2369 Klasse 1 – Brandadskillende 30 minutter

Brandadskillende skabe adskiller væsker og aerosoler fra selve branden, så de ikke bidrager til en ukontrolleret og meget farlig brandproces samt skaber en lettere evakuering.

Brandadskillende skabe  (også kendt som kemikalieskabe eller brandskabe) er beregnet til opbevaring af brandfarlige væsker, kemikalier, sprøjtedåser og lignende, som er placeret uden for butikker. I tilfælde af brand adskiller kabinetterne de brændbare væsker og aerosoler fra selve branden for at forhindre dem i at bidrage til en ukontrolleret og ekstremt farlig brandproces. Det skaber også lettere og mere sikker evakuering af kunder og personale. Brandadskillende skabe er klassificeret i SP 2369 Klasse 1 i 30 minutter.

Brandisolerede skabe

Brandisolerede skabe har dobbeltvægge med varmebestandigt materiale i døren og er låst med stålstænger i tre sider. Skabet har en brandbeskyttende isolering, men er IKKE brandklassificeret.

Se nærmere på vores brandadskillende skabe eller vores brandisolerede skabe.

Indbrudssikre skabe – Sikkerhedsklasser

For at et skab kan få en sikkerhedsklassificering, skal skabet gennemgå en overvåget indbrudstest. Disse udføres på certifcerede testinstitutter og når testen er udført mærkes skabet med et skilt, der beskriver sikkerhedsklassen. Indbrudstesten udføres ved at opbryde skabet med indbrudsværktøj, der er angivet i kravspecifikationerne.

Tiden det tager at opbryde skabet afgør klassificeringen af skabet og mængden af værdier du kan forsikre.

Nedenfor beskriver vi de mest almindelige indbrudsklassificeringer på vores skabe, som vi sælger, der er endnu flere.

Stort sikkerhedsskab eller lille dokumentskab?

Det er selvfølgelig vigtigt først at finde ud af præcis, hvad dine behov er. Søger du det store, rummelige skab, med plads til både fortrolige personaleoplysninger, kontanter, telefoner osv., kan vi hjælpe dig med det rigtige skab. Det kan være, at du kun mangler et lille pengeskab til dit hjem, eller et arkivskab til vigtige papirer i virksomheden. Uanset dine behov finder du en god løsning hos os.

Tjek gerne vores skabe ud under kategorien sikkerhed, hvor der er skabe både med og uden klassifikationer.

EN 1143-1 & 2 – Grade 0 – VI EX – Pengeskabe

Den mest almindelige indbrudsklassificering i dag på nye skabe i henhold til den europæiske standard. Klasse fra 0 til VI. Klassificeringerne er en guide til, hvor mange kontanter du kan forsikre i skabene.

Denne indbrudsklassificering af pengeskabe, kan også suppleres med en eksplosionstest. Skabene får klassifikationer mellem 0 – VI EX (EX-stande får eksplosionstest). Klassificeringerne er derefter indikativ for, hvor mange kontanter du kan forsikre i skabet. Grad 0 giver mulighed for at opbevare 60.000 DKK og i en klasse VI EX er de lidt over DKK 1,2 millioner.

EN 14450 – S1 och S2 – Primært til private

En forholdsvis ny europæisk standard, der kan sammenlignes med den standard, der bruges til tyverisikkerhedsskabe 1 og 2 i sikkerhedsniveau. Fås i klassificeringen S1 og S2 og har dækning op til 5.000 DKK

SS 3492 – Til sikkerhedsskabe, våbenskabe og mere

Skabene er lavet af 4 mm stålplade og overholder visse krav, der stilles til låse og kontrolsystemer. Denne klassificering giver mulighed for at forsikre visse værdier og er også minimumskravene til opbevaring af våben.

SafeExperten logotype
Dankort logotype
mastercard logotype
Mobilepay logotype
VISA logotype
0
    0
    Din Varekurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop